Radio-Navi Upgrades

De knoppen achter het stuur, links voor zoeken (up/down) en rechts voor volume (harder/zachter) blijken voorzien te zijn van een klein knopje in het midden. Met de linkerknop kun je ‘toggelen’ tussen voorgeprogrammeerde radiostations! (Met het rechterknopje kun je switchen tussen AM/FM, dus daar heb je niet zoveel aan…)

2016+
Helaas heeft TomTom na een upgrade de installatie van een Europakaart onmogelijk gemaakt voor onze Uconnect 5″ systemen. Wรจl is het mogelijk om middels een zogenaamde ‘proxy alignment’ de landencode van de radio op ‘NL’ te zetten. Hierdoor heb je beschikking over alle even en oneven radiofrequenties!

Het is zeker mogelijk een Uconnect 7″ met AppleCarPlay / AndroidAuto van een Europese Fiat 500 te installeren. De ombouw is betrekkelijk eenvoudig, maar het programmeren kost wat meer energie! ๐Ÿ™‚ Volledige beschrijving.Een 2DIN unit van Pioneer/Sony/etc. is een goed alternatief. Natuurlijk gelijk met AndroidAuto/Applecarplay! Je mist dan wel de mogelijkheid om de tijd te wijzigen en uitgesteld laden te programmeren…

Een nieuw frame in matt black of piano black maakt het geheel af:

ACV 381094-36 Piano black
EAN: 4026724337235

Uitgebreide beschrijving op goingelectric.de

GM Production – shiny black
GM Production – matt black

Metra 95-6544B – matt black

2013 – 2015
Ook bij de 1e serie 500E’s is het mogelijk om middels de genoemde ‘proxy alignment’ de software zo aan te passen dat alle (on/even) radiofrequenties beschikbaar zijn.

Daarnaast is er natuurlijk de optie om een moderne radio met bijv. AndroidAuto en AppleCarplay te installeren. Dit vergt wel enige tijd/kennis & de bereidheid om de interne luchtstroom aan te passen (van boven naar zijkanten). Het resultaat is het echter meer dan waard!

Gebruikte onderdelen:

Radio: Pioneer SPH-DA230DAB

Frame: GM Production, matt black
4276 -> Japan Black (shiny black)
4276.1 -> Pearl white
4276.2 -> Matt Black

Stuurwieladapter: Connects 2 – CTSFA021.2