Thuislader / Laadpassen / Laadkabel

Het opladen van je Fiat 500E doe je thuis aan het stopcontact, thuis aan een evt. vast laadpunt, of onderweg aan een laadpaal. De juiste volgorde is, om altijd eerst stroom op de kabel te zetten, voordat je de Type1-stekker aansluit aan je 500E. De LEDs bovenop het dashboard geven aan hoe ver de accu is geladen. Als de accu vol is, gaan de LEDs uit.

Het is aan te raden om de kabel met een lus over de ‘tankklep’ te hangen. Op deze manier komt er minder gewicht aan de stekker te hangen. Daarnaast voorkomt het schade aan de ‘inlet’ als iemand per ongeluk achter de kabel blijft hangen.

230V THUISLADER

Thuisladen met de 230V adapter is natuurlijk het allerslimst qua kosten, zeker als je zonnepanelen hebt! Wij passen de originele Fiat-homecharger aan naar gebruik in Nederland. Alternatieve laadmogelijkheden thuis zijn er legio. Van alternatieve mobiele laders tot -redelijk kostbare- vaste installaties. Met een  7.2 KW / 32A | 1 Fase ‘wallbox’ kun je wel van 0-100% in ca 3uur10min je 500E volladen!

Let op: de standaard in NL is 3x 25A of 1x 35A is. 3x 35A ipv 3x 25A zorgt voor een stukhoger vastrecht per maand. En met 1x 35A kun je naast auto opladen bijna niks meer in huis doen…

LAADKABEL


Om onderweg te kunnen laden heb je een goede (!) laadkabel nodig: Type 1 -> Type 2. 1 fase, 32A/7.4kW

Je kunt ook met een 16A kabel werken, maar dan heb je bij de meest snelle laadpalen niet de maximale snelheid.

LAADPASSEN

Om te kunnen laden aan een externe laadpaal, heb je een laadpas nodig. En natuurlijk liever meer dan 1…
Op laadpastop10.nl kun je de opties vergelijken.

Hieronder een aantal waar we zelf ervaring mee hebben:

Shell / Newmotion

In de Shell-app kun je de 500E als auto aanvinken om beschikbare laadpalen te vinden. Tevens kun je zoeken op het aantal kW dat de laadpaal levert. Bij een 22kW laadpaal kun je de maximale laadsnelheid halen (ca 30% / uur)

ANWB

Je hebt laadpassen met/zonder abonnement. Naast passen in creditcard-formaat, zijn er ‘tags’ die je aan je sleutelbos kunt doen.

ELEC2GO

Elec2Go biedt ook tags aan.
Verder geen maandkosten of starttarief,  De kosten voor het gebruik van de laadpas zijn €0,01 per kWh op de kosten van de laadpaal provider.

EVCOMPANY

EV Company biedt de EV Laadpas en sleutelhangers en berekent geen abonnementskosten. De EV Laadpas is gratis, de EV Sleutelhanger is bij te bestellen voor 5,00 excl. btw!