500E – Slimmer!

Buitenspiegelglas links, verwarmd, zonder rare dode-hoek!
Onderdeelnummer: 13582 Leverancier: Winparts.nl

De interne draadjes van de 500E zijn wat aan de korte kant, maar ’t lukt prima. Wèl de kabelschoentjes iets aanknijpen. Contacten van de VS-versie zijn wat breder/dikker.

Afsluiten / claxon

De claxon van de 500E geeft een signaal als je de auto met de afstandsbediening afsluit. Dit kan vooral ’s nachts nèt wat teveel herrie maken. Als je de auto met de sleutel op slot draait, dan hoor je niets!

Je kunt de auto ook afsluiten door de handle van de linkerdeur naar binnen te duwen. Oppassen dat je je sleutel niet in de auto hebt liggen… De klaxon is dan overigens wèl te horen!

Middels volgende ‘ombouw’ kun je het ook permanent oplossen. Enige minpunt: het alarm werkt niet meer.

Finally switched off the horn “Chirp” when locking the car. Thank you so much to Jan Vetterli at my500e.com for the info on how to do it.

The idea is to change the supply in the fuse box to the horn, so that it only gets current from a circuit that is active when the ignition is on. The down side is that the horn wont work when the car is off and the alarm does not work. But the up side is that you can lock the car silently with the remote 😁

The way to do it is to supply the horn fuse F10, with supply from the Humidity Sensor / VPAM / AC Compressor F16. This is done with a dual fuse holder plugged into F16 (three from the bottom) and a line to the left side of F10 (three from the top).

Stalling

De manual van de Fiat 500 geeft aan dat je de wagen het beste aan de lader kunt laten ‘hangen’ indien hij voor een periode van 2 weken of langer niet gebruikt wordt. Nadat de accu vol is, stopt het laden. Na een bepaalde periode zal de lader weer (kort) aanspringen en ervoor zorgen dat de hoofdaccu niet leegraakt.
Natuurlijk kun je ook de ‘-‘ pool van de 12V accu loshalen. Zorg er wel voor dat de hoofdaccu minimaal 80% geladen is voordat je dit doet.

Hoedenplank

De VS-hoedenplank is een stuk minder stevig dan die van Europese 500’s. Je ziet dan ook vaak dat die van de 500E ‘doorzakken’. Om dat te voorkomen kun je eenvoudig een metalen strip er in lijmen!

Diffuser – gladdere onderzijde

Daar waar bij een benzine-500 de uitlaat zit, zit bij de 500E een groot gapend gat. Dat is niet ideaal voor de luchtstroom onder de auto. Door daar een plaat te installeren, zal de range ca 5% toenemen. De optimale hellingshoek van zo’n ‘diffuser’ is tussen de 12 en 16gr.

Het kan natuurlijk altijd beter, zo heeft een eigenaar uit Woerden z’n hele onderkant gestroomlijnd:

Fiets mee!

Je kunt best veel kwijt in een 500E. Veel mensen zijn toch redelijk verbaasd als ik m’n 28″ mountainbike achter uit m’n auto tover. Op deze pagina zijn andere voorbeelden met/zonder trekhaak te vinden!