Onderhoud / APK

APK
Tijdens de APK moet het ingeslagen chassisnummer van de auto gechecked worden. Bij de 500E zit deze ‘verstopt’ onder de instaplijst van de rechterdeur. Er staat ook VIN op vermeld. Voorzichtig omhoog halen & de kabelboom uit de plastic houder lichten.

Onderhoud
Volledig electrische auto’s zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan benzine auto’s. Het standaard onderhoud (remmen, vloeistoffen, APK) kan natuurlijk prima bij de garage ‘om de hoek’!

Het is wel belangrijk om de 12V accu op tijd te vervangen, want dat kan voor rare foutcodes zorgen. Bespaar daar niet op & vervang ‘m op tijd voor bijvoorbeeld een accu van Bosch (S4-005, 60Ah, 12V), Varta of een ander top-merk!

Blaadjes in de paravan (rooster onder voorruit) en in de rubbers van het afvoerkanaal (achterin motorruimte) kunnen zorgen voor verstopte afwatering, waardoor water in de cabine/onder de matten kan komen. Schoonhouden dus!

De remmen van de 500E werken voor een groot deel ‘regeneratief’. De remblokken/schijven slijten dan ook een stuk minder snel dan bij niet electrische versies. Belangrijk om wel eventuele roestvorming op de schijven in de gaten te houden!

Hieronder vind je het officiele onderhoudsschema voor een Fiat 500E.