Banden & Velgen


Onoverkomelijk: die voorbandjes van je 500E zullen gemiddeld wat sneller toe zijn aan vervanging… Omdat onze Fiat een stuk meer gewicht meezeult, is het aardig om een zogenaamde ‘XL’ (Extra Load) band te overwegen. Die biedt wat stevigere zijwangen.

Zelf goede ervaring met de EcoContact van Continental:
Zomerband, versterkt, standaard maat: 185/55/15

Één van de door ons geimporteerde 500E’s rijdt veel kilometers het hele jaar door. Daar zitten zogenaamde versterkte ‘all-season’ banden van Michelin onder: Crossclimate

Op het NL facebook-500E forum is een eigenaar die een smallere band van Continental heeft laten monteren, die speciaal voor electrische auto’s is gemaakt. Claimt er een stuk zuiniger mee te rijden! Het gaat om de E-Contact. Echter: alleen dus in 165/65/15 verkrijgbaar.

Uitlijning

Bron; Fiat 500 USA

Velgen

Je kunt je velgen natuurlijk zo laten, maar mocht je ‘iets’ anders willen, dan zijn er allerlei mogelijkheden. Een andere kleurstelling van je standaard velgen is met een (verwijderbare ‘plasti-dip’!) spuitbus zo geregeld.

Overigens zijn de standaard 500E velgen niet uitwisselbaar tussen voor- en achteras. De zogenaamde ‘ET-waarde’ is verschillend!

Hieronder voorbeelden van 500E’s met 16 en 17″ (Abarth) velgen. De stuuruitslag wordt er wel iets door beperkt & ja… met bredere banden kom je ook iets minder ver!

Vergeet de TPMS sensoren & bijbehorende ventielen niet!
De auto zal na even rijden de nieuwe sensoren herkennen en de juiste waardes weergeven.

Steekmaat: 4*98

Bandenmaat voor 17″ velgen: 195/40/17.
Qua bandomtrek is deze maat maar een paar mm verschil met de standaard-bandenmaat.

Het is mogelijk om velgen met 4*100 steekmaat te gebruiken, maar dan moet je een setje schuifbouten en centreerringen (AEZ: ZJFF) gebruiken.
Er is in 4×100 simpelweg veel meer keus in 17″!